НОВЕКС – Йорданов” ЕООД  e 100% частна фирма основана през 1993 година. Първоначално функционира като едноличен търговец, а в последствие дейността е преминава в еднолично дружеството с ограничена отговорност.

НОВЕКС –Йорданов” в качеството си на директен вносител и оторизиран дистрибутор на електрически лампи е позната на българския пазар от 1994 година. Фирмата е специализирана във внос и търговия на едро на всички видове електрически лампи, осветителни тела и трансформатори. Фирмата е оторизиран дистрибутор на следните световни и европейски производители и марки:

 • SYLVANIA Lighting International – за цялата гама електрически лампи и осветителни тела;

 • LED INESA - за цялата гама LED лампи и осветителни тела;
 • GENERAL ELECTRIC Hungary R.T. – Унгария, с търговските марки  GENERAL ELECTRIC и TUNGSRAM – за цялата гама електрически лампи и осветителни тела ;

 • ALFA– Полша – осветителни тела ;

 • LUMINEX - Полша - осветителни тела;
 • CANDELLUX - Полша - осветителни тела;
 • KANLUX – Полша – осветителни тела ;

 • AS – Полша – тороидални понижаващи трансформатори ;

“Новекс-Йорданов” е активен партньор на компаниите доставчици и разчита на добро взаимодействие при решаване на въпроси, свързани с качеството на продуктите и брака, новите продукти и налагането им на пазара. От своя страна фирмата предлага на своите клиенти защита на интересите им, гъвкавост и бързо решаване на възникнали проблеми.

Новекс – Йорданов” е препрочитан партньор в резултат на демонстрираната през годините коректност и лоялност към своите клиенти и партньори. Фирмата изгражда своята дейност придържайки се към тези принципи, които счита за водещи. Фирмата има изградена клиентска мрежа от над1000 крайни клиента в цялата страна. “Новекс-Йорданов” извършва редовни зареждания с електрически лампи и осветителни тела редица магазинни вериги и складове на едро.

През годините фирмата има стабилен годишен ръст. Тези резултати се дължат на:

 • широката гама предлагани продукти от склад;

 • наличната добра складова база и стокова наличност;

 • доброто професионално и кадрово осигуряване на фирмата;

 • системно провежданата рекламна политика за налагане на пазара на дистрибутираните марки и индивидуален поход към клиентите.

Фирмата търгува и предлага от склад над  2000 вида продукта, 70% от които са електрически лампи. Фирмата извършва само едрови продажби, като осъществява безплатна доставка на стоката до обектите на клиентите със собствен транспорт, който се състои от 2 товарни и 3 леки автомобила, или се доставя безплатно до клиентите със спедиторска фирма.

Фирмата разполага с три собствени склада и офис с обща площ 1260 кв.м., намиращи бул. Цариградско шосе, 7-ми км. срещу хипермаркет МЕТРО.

Управителят на фирмата инж. Борислав Йорданов е завършил специалността „Осветителна техника и източници на светлина„ в Московския Енергетически Институт през 1990 г. От 1991 година работи в областта на търговия – внос и износ на електрически мотори и техника. От 1993 година основава и развива дейността на фирмата, базирайки се придобитата специализация, професионална квалификация и опит. Понастоящем фирмата има персонал от 9 човека, притежаващи необходимата квалификация, 50% от които са е висше техническо и икономическо образование.

инж. Борислав Йорданов – Управител

гр. София